Wist je dat je met het het aanpassen van jouw gedachten je leven kan veranderen? 

Dat klinkt wellicht eenvoudig, maar de uitvoering is wat gecompliceerder. Het zit als volgt:
let op je gedachten, want ze worden je woorden. Let op je woorden, want ze worden jouw gedrag. Let op je daden, want deze vormen zich tot jouw gewoontes. En jouw gewoontes bepalen de kwaliteit van jouw leven. Dit werkt zowel de positieve als de negatieve kant op. De keuze? Dat is aan jou.

Dit betekent dat jij door het sturen van jouw gedachten naar positieve zaken, je zelf aan het stuur bent om jouw leven positiever te ervaren. Best tof, toch?

Alleen hoe doe je dat dan?

Daarvoor gaan we terug naar jouw conditionering en het daarbij horende verhaal wat jij jezelf vertelt. Dit begint op het moment dat je geboren wordt. Als baby ben je als het ware een leeg canvas: je gedachten zijn nog puur en zuiver. Je neemt enkel op wat er om je heen gebeurd. Naarmate je ouder wordt, leer je allerlei zaken. Zoals hoe je moet lopen, of hoe je op het toilet je behoefte moet doen in plaats van op de grond. Nuttige dingen, maar ook bepaalde gedachtepatronen die je misschien niet verder helpen. “ Dat mag je niet hardop zeggen” of “hou eens op met dagdromen. Wij Hollanders lullen niet, maar poetsen”. Herkenbaar?

Gedurende je kinder- en puberteit leer je allerlei overtuigingen aan. Dit kan op het gebied van relaties, werk, gezondheid, geld of bijvoorbeeld uiterlijkheden zijn. Met al deze kennis op zak geef jij vorm aan jouw eigen waarheid en schrijf je al het ware je eigen verhaal. Maar draagt jouw huidige verhaal bij aan een gelukkig leven? Of heb je het gevoel dat het ook anders kan. Dat er misschien nog meer in zit: is dit alles?

Gefeliciteerd! Dan ben je aangekomen bij een moment van bewustzijn. Dit is het moment waar je stil mag staan en voor jezelf mag afwegen: welke overtuigen werken wel voor mij en welke overtuigen houden mij tegen om te doen wat ik wil doen?

Dit hoef je gelukkig niet alleen te doen. Je bent namelijk niet de enige. Ik ben jou namelijk ook geweest. Ikzelf heb hierdoor een mooie ontdekkingsreis gehad vanaf mijn 13e met een hoop literatuur over persoonlijke ontwikkeling, mindset en manifestatie. Daarnaast heb ik verschillende coachingstrajecten gevolgd op het gebied van life coaching, loopbaancoaching en burn-outcoaching. Al deze informatie heb ik gebundeld en daarmee de beslissing genomen om mijn leven te leiden zoals ik dat wil, zonder afhankelijk te zijn van de verwachtingen van anderen.

En nu? Nu help ik jou graag verder. Ik ontvang je graag voor een 1-op-1 coaching, of kijk eens tussen mijn cursussen, e-books en ander online aanbod wat voor jou passend is.