Vanuit welk perspectief kijk jij?

  1. Vind jij het belangrijk eerst succes te behalen om je vervolgens gelukkig te mogen voelen? 
  2. Of streef jij eerst naar geluk om vervolgens je succes te kunnen behalen?

Ik hoor veelal de overtuiging dat de eerste uitdaging een good running business opbouwen is, voordat je ervan kan genieten. Dat komt ook wel overeen met de overtuiging hard willen werken voor je geld.

Hoe kan je tegen succes versus geluk aankijken? 

Het een staat namelijk in verhouding tot het ander. Maar waar jij het belang op legt, is maar net afhankelijk vanuit welk perspectief je het bekijkt.

Moet je eerst succesvol worden voordat je een mate van geluk kan ervaren? Of ben je er net als ik van overtuigd dat als jij succes wilt behalen, het helpt om eerst geluk te ervaren. 

Mijn perspectief is; hoe meer blijdschap je voelt, hoe gelukkiger je brein is, hoe beter je ook presteert. 

Dus als jij op weg naar succes, in de opbouw van je business, ervoor zorgt dat je al in een gelukkig, sterke, blije staat bent. Dan is het makkelijker om jouw doelen te behalen. Dus waarom niet eerst werken aan een beetje geluk als het je ook helpt sneller succesvol te worden? 

Klinkt als een win-win toch? 

Maar dan volgt er een nieuwe vraag.
Hoe creëer je geluk als het niet afhangt van je succes?

Dat zit hem in de kleine dingen en met name de manier waarop je in de wereld staat. 

Na mijn depressies en zeker ook na mijn burn-out werd het mijn doel om vanuit een high-state te leven. Dat is leven vanuit een hoge blije staat van zijn, vanuit een hoge trillingsfrequentie. 

Je ervaart dan in een grote mate emoties als blijdschap, geluk en liefde. Die hoge trilling straal je uit en daarom ontvang je geluk terug.

Leef je vanuit een lage staat van zijn – dan ervaar je meer boosheid, verdriet en depressieve klachten. Wanneer je dat uitstraalt naar anderen en de wereld, is dat ook datgene wat je terug ontvangt. 

Hoe sneller je bewust wordt van jouw staat van zijn en kunt schakelen tussen je lage en hoge staat, hoe makkelijker het voor jou gaat worden geluk te ervaren. En hoe makkelijker het dus voor je wordt je doelen te behalen en succesvol te worden.

Het is een heel mooi mechanisme om mee aan te slag te gaan. Het is een toegankelijke manier om lekkerder in de flow te komen en te kunnen knallen op de momenten dat jij dat wilt i.p.v. te blijven twijfelen en struggelen om eerst heel succesvol te willen zijn voordat je van jezelf geluk kan gaan ervaren. Op deze manier draai je het om. 

Hoe kom je in high-state?

Ik deel hiervoor 11 elementen in mijn podcast. Deze kun je beluisteren op Spotify, Appple Podcast en Google Podcast.