Wie ben ik?

Mijn naam is Samantha Tolboom, ik ben 28 jaar, geboren en getogen in Amersfoort. Momenteel woon ik in één van de mooiste straten in de binnenstad, waar ik elke dag nog van geniet.

Ik doe graag aan yoga, eet vegan waar mogelijk, maar mijn grootste passie is reizen. Eén van mijn doelen is dan ook om voor mijn 30e op elk continent geweest te zijn (m.u.v. Antarctica). Hiervoor heb ik met mijn man het plan om eind 2021 richting Australië te gaan! #lifegoals

Het woord wat mij het beste omschrijft, is levensgenieter. Je herkent mij verder aan mijn enthousiasme, openheid, eerlijkheid, positiviteit, daadkracht, gedrevenheid en zelfverzekerdheid.

Mijn huidige missie is om ondernemende vrouwen in hun kracht te zetten. Hiervoor zet ik mijn kennis over persoonlijke ontwikkeling en mindset in combinatie met mijn ervaring op gebied van Sales en Marketing in.

Als salesexpert heb ik 11 jaar ervaring opgedaan in het voeren van salesgesprekken bij verschillende grote corporatie organisaties als BAT, TripAdvisor en Hero Benelux. Bij deze bedrijven heb ik van alles gedaan: van acquisitie, tot het schrijven van commerciële plannen,  het voeren van verkoopgesprekken en zware onderhandelingen binnen out-of-home en de foodretail.

Ik weet precies welke technieken voor jou kunnen werken om een klant te overtuigen van twijfel tot een JA. Ik kan je leren om verkoopsignalen te herkennen, hierop in te springen én vervolgens de laatste bezwaren te tackelen.


You need to play to win instead of not to lose

Jen Sincero

Ik wist dat ik stappen wilde nemen, maar durfde niet
Misschien herken je dit wil: je wilt ondernemen, maar je durft niet. Of je bent al een tijdje bezig, maar merkt dat het niet volledig stroomt. Je hebt wel wat potentiële klanten, maar ze zeggen nog geen JA tegen jouw aanbod.
Je loopt vast, maar durft niet om hulp te vragen.

Ik WAS jou. Je wilt niet weten hoe lang ik zelf heb uitgesteld om te ondernemen. Ik vond het doodeng, vooral het gevoel om de vaste financiële stroom aan inkomsten vanuit loondienst aan de kant te zetten en risico te gaan nemen. 

Maar, ik heb het gedaan. Mijn passie om ondernemende vrouwen te helpen in hun business is namelijk zó groot, dat het de angst voor falen overstijgt.


I win or I learn, but I never fail

Martin Luther King

Mijn doel is om als brug te fungeren tussen lichtwerkers en (ondernemende) vrouwen. Helemaal in deze tijd is het van belang dat er liefde in de wereld komt, waar ik alle vrouwen gun dat ze voor zichzelf mogen kiezen vanuit kracht en zelfvertrouwen.


Ik heb eindelijk mijn rode draad gevonden

Wat heeft mij uiteindelijk op dit punt gebracht? Misschien wel de meest moeilijke, confronterende periode in mijn leven: mijn burn-out.

Je komt het overal tegen: het woord intuïtie. Luister naar je gevoel, laat je hart spreken. Allemaal uitspraken waarvan ik dacht dat ik ze begreep, maar blijkbaar nooit daadwerkelijk toegepast heb. 

In 2020 heeft het stemmetje wat al jaren op de achtergrond spreekt, nu eindelijk het podium gekregen. Voor deze periode zijn er drie donkere maanden geweest waarin ik niet meer wist waar ik het zoeken moest. Ik was mijn positiviteit kwijt, mijn drive kwijt, mijn ambitie kwijt en misschien nog wel het ergste: mijzelf kwijt.

“Er is licht aan het einde van de tunnel”, bleef ik mijzelf als een soort mantra toespreken. Misschien zie je die nu niet, maar er komt vast een zeker een afslag waarna het in zicht gaat komen. Dit vertrouwen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik die afslag zag, hem herkende en hem nu aan het nemen ben.


If you can dream it, you can do it

Walt Disney

Welkom in het licht aan het einde van mijn tunnel

Mijn kennismaking met persoonlijke ontwikkeling
Al vanaf mijn 13e hou ik mijzelf bezig met persoonlijke ontwikkeling. Dit kwam niet vanuit het niets, maar omdat ik op deze leeftijd voor het eerst al geconfronteerd werd met depressie. Niet wetende wat me overkwam en hoe ik hier mee om kon gaan, ben ik begonnen met het lezen van boeken over persoonlijke ontwikkeling. De depressies komen nog steeds elk jaar terug (in de vorm van winterdepressie). Enkel, doordat ik weet hoe ik ermee om kan gaan, ervaar ik ze niet meer als een heftig evenement. Ik zie ze inmiddels als onderdeel van mijn jaarcyclus en heb ze daarmee omarmt.

De hobbelige weg
Ik heb nooit geweten wat ik wilde worden. Als kind heb ik ook nooit gedroomd over wie ik later zou zijn. Hierdoor heb ik mijn keuzes altijd laten afhangen van externe factoren: ik ben de HAVO gaan doen, omdat hier mijn meeste vrienden naartoe gingen. Ik heb gekozen voor de opleiding Communicatiemanagement omdat mijn vader deze uitgezocht heeft, want die was “zo lekker breed”. Ik ben de sales ingerold omdat ik vanuit mijn bijbaan als promotiemedewerkster voorgesteld werd bij mijn eerste werkgever. Niet echt de handen aan het stuur, toch?

Als ik dit allemaal zo op papier zet, is het ineens kristalhelder. Ik heb zo lang mijn eigen hart niet laten spreken, dat mijn lichaam uiteindelijk keihard op de rem heeft getrapt. En eigenlijk is dit niet eens de eerste keer.

(Leren) luisteren naar mijn lichaam
Op mijn 16e heb ik te maken gekregen met Pfeiffer, een vermoeidheidsziekte waarmee ik maandenlang alleen maar heb kunnen slapen. 

Na mijn eerste drie jaar in sales kwam mijn tweede functie te vervallen, waardoor ik thuis kwam te zitten zonder werk. In deze periode heb ik wederom veel geslapen, maar ben ik ook op zoek gegaan naar mijn antwoord op de vraag: wat wil ik worden? In deze periode heb ik een loopbaancoachingstraject gevolgd om hier achter te komen.

Toch ben ik doorgegaan in de sales: dit sluit namelijk aan op mijn persoonlijke profiel. In mijn 8 jaar werkervaring heb ik veel succesvolle momenten gehad en plezier beleefd. Maar toch miste er iets.

Hoogsensitiviteit
Toen ik in mijn laatste functie meer op kantoor kwam te zitten, in plaats van almaar onderweg te zijn, begon mijn concentratievermogen weg te zakken. Het werken in een open kantoorruimte gaf mij veel prikkels, waar ik blijkbaar moeite mee heb om mee om te gaan. Ik kwam er hier achter dat ik hoogsensitief ben.

Na het volgen van wat cursussen en lezen van verschillende boeken over hoogsensitiviteit bleef ik doorgaan. Ik was veel moe, merkte dat ik wat sneller geïrriteerd raakte, had niet de concentratie die ik eerder had en miste een stukje zingeving in mijn werk. Vooral dit laatste heeft ervoor gezorgd dat ik te lang op een lege accu ben doorgegaan, waardoor al mijn energiereserves op zijn gegaan. Ik was opgebrand, oftewel: burn-out.

Burn-out
Ik heb deze periode aangegrepen als een grote leerschool. Van één ding was ik zeker: dit nooit meer. Maar ook: dit wens ik niemand anders toe.

Voor mij waren coaching, yoga en mediteren de drie middelen om uit het zwarte gat te komen en weer helder te denken. Ik moest weer terug naar mezelf, naar de positiviteit. Dat is mijn doelstelling om te behalen voor 2020, zodat ik in 2020 eindelijk naar mezelf kan luisteren en mijn hart kan volgen.

Met een gerust hart kan ik zeggen dat is gelukt.

Mijn start als coach
Nu ik eindelijk luister naar mijn hart, zie ik de rode draad. Ik heb mij altijd geïnteresseerd in persoonlijke ontwikkeling en door de jaren heen deze kennis gedeeld met de mensen om mij heen.

Ik haal energie uit het inspireren en sterker maken van anderen. Dit kwam terug tijdens mijn studie met vakken als Consumentengedrag en Psychologie, maar ook kwam het plezier in sales voor mij uit het stellen van goede vragen en het oplossen van het probleem van de ander.

Het is tijd om deze kennis verder over te dragen. Ik wil mijn steentje bij gaan dragen aan de maatschappij. De wetenschap dat momenteel 1 op de 7 mensen in een burn-out terechtkomen beangstigt me. En het allerergste is: ik had nooit verwacht dat het ook mij zou overkomen. 

Mensen omschrijven mij als een krachtig persoon, zelfverzekerd, optimistisch, overtuigend en open en eerlijk. Toch heb ook ik niet duidelijk genoeg naar mijn intuïtie geluisterd. En geloof me, dit was een zware leerles. De kennis die ik vanuit al mijn ervaringen heb opgedaan, wil ik met jou delen.

Zodat jij niet dezelfde dalen hoeft mee te maken om de mooiste versie van jezelf te zijn.

Mijn hartenwens
Hier komt dan ook de wens vandaan om te fungeren als brug tussen lichtwerkers en (ondernemende) vrouwen. In de wereld van spiritualiteit valt zoveel te leren over jezelf als mens, waar je kracht zit en hoe je zorgt voor een optimale balans.

Dit is dan ook wat ik jou mee wil geven, mooie vrouw.

Daarnaast wens ik jou als ondernemende vrouw het zelfvertrouwen om op een ontspannen manier te verkopen. Zodat jij lekker je zelf kan zijn, maar intussen klanten aan het overtuigen bent van een twijfel tot een JA. Verkopen zonder moeite.

Jij bent het waard om je mooiste leven te leiden.

Graag ontdek ik met jou wat dat is en vooral: hoe je hier kan komen!

Are you ready to shine?

Ik kom graag met je in contact!

[contact-form-7 id=”279″ title=”Contactformulier 2″]

Ik zal je mail binnen 2 werkdagen beantwoorden.

Of stuur mij een DM via Instagram!