Herken je dit?

Het liefst voer jij helemaal geen salesgesprekken, omdat je dit te spannend vind
Je hebt een allergie voor ondernemers die té sales-achtig zijn
Eigenlijk weet je ook niet zo goed hoe je sales kun doen om een manier die wél bij jou past
Je weet dat je een fantastisch aanbod hebt, maar toch zegt jouw klant geen JA

Sales is één van de belangrijkste skills die je als ondernemer moet beheersen. Sales is namelijk de fundering van jouw bedrijf. Zonder sales geen klanten, zonder klanten geen omzet en zonder omzet geen bedrijf, maar slechts een hobby.

Een skill leer je niet door eer één keer over te lezen. Vergelijk het vooral niet met een sprint, maar zie het echt als een marathon waar je voor moet oefenen. De vraag is: blijf je zelf stuntelen met het trainen, of schakel je de juiste tools in om dit zo snel en efficiënt mogelijk te doen?

Dit is precies wat ik jou in de 1:1 sales intensive bied. Ik ben de coach die langs de zijlijn meekijkt tijdens het lopen van de marathon en jou de handvaten geeft die jij op dat moment nodig hebt.

On-the-job
Als salesexpert heb ik 11 jaar ervaring opgedaan in het voeren van salesgesprekken bij verschillende grote corporatie organisaties als BAT, TripAdvisor en Hero Benelux. Bij deze bedrijven heb ik van alles gedaan: van acquisitie, tot het schrijven van commerciële plannen, het voeren van verkoopgesprekken en zware onderhandelingen binnen out-of-home en de foodretail.

Elke keer als ik ergens in een nieuwe functie starten, was er één ding wat terug kwam: training on-the-job. Niet zelf oefenen, maar door skills in de praktijk te brengen en hier op getraind te worden.

Denk maar eens terug: hoe heb jij in het verleden in een functie nieuwe skills aangeleerd?
Waarschijnlijk met de hulp van een ervaringsdeskundige die met jou mee keek en je precies leerde wat jij op dat moment nodig had. Vervolgens ging jij verder aan de slag met de geleerde skill door te blijven oefenen. Nietwaar?

“Ik wil het eerst nog eventjes zelf proberen”

Doe jij deze uitspraak weleens? Het valt mij op dat zoveel ondernemende vrouwen tijdens het bouwen van hun business niet om hulp (durven te) vragen. Terwijl je bij elke nieuwe functie bij een bedrijf altijd ingewerkt wordt. Waarom gun jij dat jezelf niet in jouw business voor de skills die jij als ondernemer nodig hebt om een succesvol en winstgevend bedrijf te bouwen?

Real talk
Tijdens de 1:1 sales intensive ga ik dan ook niet samen oefenen met het voeren van een salesgesprek, maar zal ik jou live coachen tijdens een ECHT salesgesprek met jouw (potentiële) klant. We zetten dus niks in scene, maar gaan aan de slag met de real deal.

Dit heeft twee voordelen:
– Ik kan jou tijdens het gesprek on-the-spot ondersteunen met tips & tricks
– Ik kan precies zien waar jij kunt groeien in het voeren van een salesgesprek

Vervolgens kunnen we oefenen met het stuk waar jij persoonlijk in kunt groeien op dit moment in jouw business.

Hierdoor zul je geen stappen nemen, maar gigantische sprongen maken in het ontwikkelen van sales als skill.


Hoe werkt de 1:1 sales intensive?

  • Call vooraf (30 min) – tot 1 week ervoor: waar wil je op focussen?
  • Sessie van 3 uur, bestaande uit:
    1 uur voorbereiding op het gesprek
    1 uur voeren van het gesprek met jouw (potentiële) klant
    1 uur nabespreken & oefenen
  • Call achteraf (30 min) – 3 weken later: hoe gaat het nu in de praktijk?

Tijdens de call vooraf bespreken we waar ik vooral op zal letten tijdens jouw salesgesprek. Welke punten wl jij nog verbeteren?

Jij plant een datum naar keuze in voor de 1:1 sales intensive. We starten op een door jou gekozen datum om 13:00 uur in mijn studio in Amersfoort. Na een uur voorbereiden ga jij om 14:00 uur via Zoom jouw salesgesprek in.

Tijdens het gesprek zit ik schuin tegenover je, waarbij ik af en toe help door een vraag of opmerking op te schrijven en deze aan je te laten zien. Je voert het gesprek dus zelf, waarbij ik vooral meekijk om jou te helpen tijdens én na het gesprek met persoonlijke feedback.

Na het gesprek zullen we nabespreken hoe het ging en oefenen met een onderdeel naar keuze. We kunnen bijvoorbeeld inzoomen op de opening van het gesprek, het stellen van goede vragen, oefenen met onderhandelen of werken aan het krachtiger neerzetten van je elevator pitch.

Tijdens de call achteraf heb je de mogelijkheid om vragen te stellen of praktijkvoorbeelden te bespreken.

Na de 1:1 sales intensive weet jij:
✅ Dat een salesgesprek voeren niet spannend, maar juist prettig is
✅ Hoe je een fijn en efficiënt gesprek kunt voeren met jouw klant
✅ Hoe je sales op jouw manier kunt doen, zonder pusherig te zijn
✅ Wat je kunt doen om geen twijfel, maar juist een JA op je aanbod te krijgen


Om het maximale uit de 1:1 sales intensive te halen, raad ik je aan op eerst mijn cursus Mindset Your Sales te doorlopen. Tijdens deze cursus neem ik jou namelijk volledig mee in 3 fases: mindset, de strategie en het daadwerkelijk voeren van een gesprek.

In de cursus ga je aan de slag met jouw onderscheiden vermogen, jouw WHY en het concreet maken van jouw ideale klant. Ook deel ik mijn persoonlijke gespreksstructuur POSITIEF die je kunt gebruiken in elk (sales)gesprek. Als laatst maak jij jouw eigen krachtige en overtuigende elevator pitch. Deze kun je niet alleen tijdens gesprekken nt jouw klant gebruiken, maar óók tijdens netwerkborrels en verjaardagen. Zodat jij altijd precies weet als iemand jou de vraag stelt: “en wat doe jij eigenlijk…?”

Daarom heb ik een exclusieve deal voor je. Je scoort de cursus Mindset Your Sales in combinatie met de 1:1 sales intensive nu niet voor €599,- maar voor €299,- ex btw.

Wat was dit een fijne en leuke ervaring!

Het was ontzettend waardevol om mijn kennismakingsgesprek te doen met de kennis die Samantha gedeeld heeft in haar cursus Mindset Your Sales. Voordat ik de cursus gevolgd had, deed ik maar gewoon wat. Nu ben ik echt veel bewuster!

De combinatie van de cursus met de 1:1 sales intensive heeft ervoor gezorgd dat ik meer rust ervaar, meer voorbereiding doe voor een gesprek, me zelfverzekerder voel en veel meer durf! Het voelt nu ook heel natuurlijk om een passend aanbod te doen. Ik herken nu namelijk veel sneller of een klant signalen geeft om te (willen) kopen.

Je voert het gesprek in principe alleen. maar het is fijn om iemand schuin naast je te hebben die mee kijkt. Juist in het diepe leer je ontzettend veel! Samantha ondersteunt je af en toe bij het vastlopen als een soort reddingslijn. Dit helpt je als je spanning ervaart tijdens het voeren van een gesprek.

Het is ook top om in dezelfde energie na het gesprek te evalueren. Je zit er dan nog lekker in en Samantha heeft me geholpen om na te denken hoe ik een sterk vervolg aan mijn gesprek kan geven. Het is fijn om deze ervaring met iemand te delen die expertise heeft in sales en je op een prettige manier ondersteunt met persoonlijke tips.

Berthine (marketingexpert)